İSAM Araştırma Asistanlığı Sınavında Öğrencilerimizden Büyük Başarı

18.07.2024
İSAM Araştırma Asistanlığı Sınavında Öğrencilerimizden Büyük Başarı
İSAM tarafından açılan 15 kişilik araştırmacı kadrosuna 4 öğrencimiz ‘asil’ olarak girmeye hak kazandı.

Ülkemizin en önde gelen bilim, araştırma ve ihtisas kurumlarından İSAM tarafından çeşitli alanlarda araştırma asistanları alımına yönelik yapılan sınav ve mülakat değerlendirmelerinde öğrencilerimiz büyük başarı elde etti.

Tüm Türkiye’den üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurduğu 15 kişilik araştırma asistanlığı kadrosuna bu dönem 12 araştırmacı alındı ve 4 öğrencimiz “asil” olarak bu kadroya girmeye hak kazandı. Yine aynı kadro için başvuru yapan öğrencilerimizden 4’ü de “yedek” olarak nihai listeye alındı.

Üniversitemizin Eğitime Yaklaşımı Başarıyı Getirdi

Öğrencilerimizin bu başarısını sağlayan faktörler arasında Üniversitemizin sadece sosyal bilimlere odaklı nitelikli eğitimleri ve öğrencileri için sağladığı teşvik edici çalışma-araştırma ikliminin yanı sıra, 3 dilli eğitim politikası gereği İngilizce ve Arapça dillerine hâkimiyetleri, çift anadal ve yandal fırsatı, alan dışı zengin seçmeli ders havuzu ve uluslararası deneyimleri etkili oldu.

Öğrencilerimiz Birer İSAM Araştırmacısı Olarak “Bio-Etik”ten “Uzakdoğu Çalışmaları”na Farklı Alanlarda Çalışacaklar

Asil olarak kadroya girmeye hak kazanan öğrencilerimizden Büşra Nur Mete, “Bio-Etik” alanında; Yusuf Kazım Buyruk, “İslam Siyaset Düşüncesi” alanında; Furkan Yalçınkaya, “İslam Tarihinde Kamu Hukuku” alanında; Meryem Arslan ise “Uzakdoğu Çalışmaları” alanında birer İSAM Araştırmacısı olarak çalışmalarını sürdürecekler.

Mülakat sürecinde birikim ve yaklaşımları başarılı bulunan diğer öğrencilerimizden Enes Ürün “Çağdaş İslam Düşüncesi” alanında, Rumeysa Merve Koç “Aile ve Değerler Araştırmaları” alanında, Emine Umaç “Bio-Etik” alanında ve Muhammed Bahaeddin Pişkin ise “Çağdaş Hadis Çalışmaları” alanında nihai listede “yedek” olarak kendilerine yer buldular.

İSAM’ın (Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi) geçmişten günümüze kolektif çalışmalarla ortaya koyduğu bilgi birikiminin güncellenip daha ileriye taşınması için çeşitli alanlarda araştırmacılar yetiştirmek amacıyla açtığı bu Araştırma Asistanlığı kadrosu sınav ve değerlendirme sürecinde başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, kariyerlerinde üstün başarılar diliyoruz.