Gençlik Sempozyumlarının Altıncısı Çevrimiçi Eğitim Temasıyla Gerçekleştirildi

04.01.2022
Gençlik Sempozyumlarının Altıncısı Çevrimiçi Eğitim Temasıyla Gerçekleştirildi

Diller Okulu 6. Gençlik Sempozyumu, 3 Ocak Pazartesi günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde “Online Education Revisited: The Balanced Dualism of Conventional and Distance Educational Opportunities” temasıyla gerçekleştirildi. Sempozyumda İngilizce Hazırlık eğitiminden mezun olan öğrenciler, pre-faculty seviyesini bitirme projesi olarak hazırladıkları araştırma makalelerini sundular.

Öğrencilerimiz, Kariyerlerine Akranlarına Göre Çok Daha İlerde Başlayacaklar

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. İrfan Gündüz, başarının şartının çalışmak olduğunu dile getirerek, “geleceğin dünyasında kendi kulvarınızda ayrıcalıklı bir yer edinmek istiyorsanız, kendinizi geleceğin şartlarına göre yetiştirmelisiniz” ifadelerini kullandı. Bunun için Üniversite olarak tüm imkânları seferber ettiklerini hatırlatan Prof. Gündüz, İngilizce ve Arapça dillerini ileri seviyede öğrenerek Üniversitemizden mezun olacak öğrencilerin, kariyerlerine akranlarına göre çok daha ilerde başlayacaklarını belirtti.

Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan da, öğrencilerimizin en güzel üniversite kampüslerinden birinde eğitim gördüğünü söyleyerek, yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Spor Merkezi ile ilerleyen dönemlerde yapımı planlanan diğer unsurlarıyla İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nin daha da gelişeceğini, tüm bu imkânların öğrencilere daha parlak bir gelecek sunma amacıyla sunulduğunu sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Atilla Arkan ise, Üniversitemizin öğrencilerin dil becerilerini geliştirme konusunda hassasiyetine vurgu yaparak, “dil öğrenmek neticede bir âlet öğrenmektir, bir araçtır ancak o araç size büyük zenginliklerin kapısını açar” ifadelerini kullandı. Diller Okulu öğretim görevlisi Haktan Tursun da programın açılışında, İngilizce Hazırlık öğrencilerinin on ay gibi kısa bir sürede akademik makale yazabilecek seviyeye geldiklerini belirterek, Diller Okulu’na verdikleri destekten ötürü Mütevelli Heyeti’ne, üniversite yönetimine ve hocalara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, 3 farklı konu başlığında 18 öğrencinin sunumları ve hediye takdimleriyle sona erdi.