İbn Haldun Üniversitesinin Başakşehir'deki yeni kampüsünün temel atma töreni, 22 Ekim Pazartesi günü şantiye alanında gerçekleştirildi. Törene; Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. İrfan Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Dr. Fatmanur Altun, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Mütevelli Heyetimizin diğer üyeleri, TÜRGEV Yönetim Kurulu üyeleri, öğretim üyelerimiz ve iş dünyasından değerli isimler katıldı. Klasik mimarimiz örnek alınarak inşa edilecek olan İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi, Üniversitemizin “gelenekli yenilikçilik” anlayışının mimarideki yansımasını da barındıracak.
İbn Haldun Üniversitesinin yeni kampüsünün temel atma töreni vesilesiyle kampüs hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Recep Şentürk, Üniversitemizin halen geçici kampüsünde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, yeni kampüsün inşa edilmesiyle İbn Haldun Üniversitesinin bir “kampüs üniversitesi” hüviyetine de kavuşacağını ifade etti. Yeni kampüste fakülte binaları, yurtlar, konferans salonları gibi mimari açıdan da çok şık fiziki mekanlar olacağını söyleyen Prof. Dr. Şentürk, kampüsün fiziki özellikleri hakkında şunları söyledi: “Kampüsümüz Osmanlı eğitim mimarisi anlayışının günümüzdeki takipçisi olacak. Malum, Üniversite olarak eğitimde ‘gelenekli yenilikçilik’ anlayışını ilke olarak benimsiyoruz. Bu anlayışı üniversitemizin mimarisi de yansıtacak. Yeşil kampüs anlayışını benimsiyoruz. Ağaçlardan yüksek olmayan, doğaya saygılı, insanları rahatlatan binalar inşa edilecek.”
Yeni kampüsümüze ulaşım ise çok rahat olacak. Kuzey Çevre Yolu üzerinde yer almasıyla şehir içi ve şehirler arası ulaşımın rahat olacağı kampüs yeni havalimanına 15 dk’lık mesafede ve İstanbul merkezinden tek bir metro ile kampüse kadar gelinebilecek.
İnşaat süreci hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Recep Şentürk, seneye bazı bölümlerin yeni kampüse taşınacağı müjdesini verdi: “Önümüzdeki sonbaharda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz ile bir kız yurdu ve bir erkek yurdu binalarımız hizmete girecek, bu şekilde planlıyoruz. Dolayısıyla eğitimimizin önemli bir kısmını yeni kampüsümüzde başlatacağız. Öğrencilerimiz de -inşallah her şey planlandığı gibi giderse- oradaki yurtlarına taşınmış olacaklar.”
“Kaliteli bir eğitim, kaliteli fiziki mekanlarda kaliteli hocalarla kaliteli öğrencilere verilir” diyen Prof. Dr. Recep Şentürk, fiziki mekanların öneminin farkında olduklarını belirterek şunları aktardı: “Süleymaniye Külliyesi’nin bazı medreseleri Üniversitemize tahsis edildi. Dolayısıyla bizim bir ayağımız Süleymaniye’de yani Osmanlı eğitim mimarisinin klasik bir örneğinde olacak; bir ayağımız da Başakşehir’de, yeni ama yükselen, parlayan bir bölgede olacak. Güzel fiziki mekânlarda öğrencilerimiz eğitimlerine devam edecekler ve bu mekânlar öğrencilerimizde bir medeniyet bilinci oluşturacak. Yeni kampüsümüz İslam eğitim mimarisinin, Osmanlı-Türk eğitim mimarisinin güncellenmiş hali olacak. Üniversitemizin eğitim anlayışının temelini teşkil eden ‘gelenekli yenilikçilik’ anlayışının fiziki tezahürünü yeni kampüsümüzde görmüş olacağız.”