Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi İnşaatında Yüzde 60 İlerleme Sağlandı

31.12.2019
İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi İnşaatında Yüzde 60 İlerleme Sağlandı
İnşaatı süren İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gelinen son durum, Öğrenci Temsilciler Kurulu’nun (ÖTK) düzenlediği bir etkinlikte öğrencilerimizle paylaşıldı.

İnşaatı süren İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gelinen son durum, Öğrenci Temsilciler Kurulu’nun (ÖTK) düzenlediği bir etkinlikte öğrencilerimizle paylaşıldı. 31 Aralık Salı günü Başakşehir Yerleşkemizde düzenlenen etkinliğe, Proje Müdürü Cemalettin Özbilen’in yanı sıra, Genel Sekreterimiz Erkam Tüzgen, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Aydın ve İnşaat Mühendisi Furkan Taşdemir de katıldı. Yapılan sunumun ardından, öğrencilerimizin yeni kampüse dair merak ettiklerini de sordukları program ilgiyle takip edildi.

İbn Haldun Külliyesi Projesi, Mimari Mirasımızın Nadide Örnekleri Yerinde İncelenerek Oluşturuldu

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi üç etaptan oluşuyor. Fakülteler bölgesi ile kız ve erkek yurtlarının içinde yer aldığı birinci etapta kaba inşaatın bittiği bilgisini veren Özbilen, bunun da yüzde 60’lık bir ilerlemeye tekabül ettiğini, ilk etabın 1 Eylül 2020’de hizmete alınacağını sözlerine ekledi. En fazla 4 katlı ve 16-17 metreden yüksek bir binanın yer almayacağı yeni kampüsümüz, geleneksel Türk-İslam mimarisi örnek alınarak inşa ediliyor. Cemalettin Özbilen, projelendirme aşamasında en son Valide-i Atik Külliyesi’ni yerinde incelediklerini, burdaki ve diğer bazı tarihi külliyelerdeki önemli bir kısım mimari özelliklerin İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde de uygulandığını belirtti.

Amfilerden Laboratuvar ve Stüdyoya, Spor Alanlarından İç Avlulu Mekânlara, Her Türlü Konforun Düşünüldüğü Bir Kampüs

1 Eylül 2020 itibariyle hizmete girecek birinci etapta, fakülte binalarının yanı sıra, giriş ve Rektörlük binaları, yurt binaları; basketbol ve futbol sahası, tenis kortu ve fitness salonlarının teşkil edildiği spor alanları yer alıyor. Cemalettin Özbilen, yeni kampüsün; derslikleri ve amfileriyle, kütüphanesiyle, 350 metrekarelik stüdyosuyla, laboratuvarlarıyla, etkinlik ve dinlenme alanlarıyla, bisiklet yolları ve park alanlarıyla, iç ve dış avluları ve buralardaki peyzaj düzenlemeleriyle, Üniversitemiz mensuplarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti. Muhtemel kriz anları öngörülerek projede uygulaması yapılan emniyet tedbirlerinden de bahseden konuşmacı, ayrıca, halen iç düzenlemeleri devam eden birinci etabın, Başakşehir’deki mevcut yerleşkemizden 4 katından fazla bir büyüklüğe sahip olduğunu sözlerine ekledi. Yeni kampüsümüzün ulaşım imkanları hakkında da bilgi veren konuşmacı, kampüste otobüs duraklarının yer aldığını, ayrıca hemen kampüsün girişinde, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Marmaray ile entegre edilmesi planlanan Gayrettepe- Yeni Havalimanı metro hattının bir durağının yapımının sürdüğü bilgisini verdi.

Yeni Öğrenci Temsilcileri Kurulu Tanıtıldı

Yeni kampüste gelinen aşamanın öğrencilerimizle paylaşıldığı program, aynı zamanda, geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerle iş başına gelen yeni Öğrenci Temsilcileri Kurulu’nun ilk etkinliği olarak kayıtlara geçti. Programın başında söz alan yeni ÖTK Başkanı Hukuk Fakültesi öğrencimiz Abdülkerim Pirim, yeni dönemde ÖTK’nun ilke ve hedeflerinden bahsederek, kurul üyelerini katılımcılara tanıttı. Sabık ÖTK Başkanı Hüseyin Yağızhan Kol'a da özverili çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi. Program, soru-cevap faslı ve Kahoot oyunuyla sona erdi.

Fotoğraflar